neděle, února 10, 2008

Na současném propadu akciových trhů lze vydělávat, přečtěte si jak


Propady na akciových trzích, nevídané vlny výprodejů na finančních trzích a burzách, velké propady a následné silné růsty trhů patří mezi nejaktuálnější události uplynulých týdnů. Do čeho v současné době investovat? Na které trhy bude nejlepší se zaměřit? Platí stále výhled, že v roce 2008 se bude dařit komoditám? Více na Fincentrum.cz ... .

Štítky: , ,

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Vyplatí se investovat do akcií?

Záleží na tom co očekáváte. Těžko najdete nějaký finanční nástroj , který v dlouhodobém horizontu vydělává více.
Pokud se podíváte na vývoj na nejvyspělejším akciovém trhu na světe (USA) za posledních 120 let , zjistíte , že trh posiloval v průměru o 11% každý rok. Samozřejmě , je třeba počítat s občasnými výkyvy. Podstatné je , že dlouhodobě jdou trhy nahoru.
Ještě lepších výsledků lze dosáhnout výběrem akcií podhodnocených či těch nejperspektivnějších firem. Pro příklad není třeba chodit daleko. Akcie ČEZu posílily za posledních 5 let o cca 1500%.
(ne , nepřepsali jsme se). Výběrem portfolia titulů lze reálně dosáhnout průměrného ročního zhodnocení 20-25%. To není málo. Pokud to vydržíte dostatečně dlouhou dobu (řekněme 15-25 let) , dostanete se na částky , které snad ani nelze utratit. To si každý snadno spočítá.
Pokud Vám však někdo slibuje jistý zisk 30% či snad 100% ročně , mějte se na pozoru. Buď se jedná o začátečníka nebo o podvodníka.
Na investování je pravděpodobně nejdůležitější jeho psychologický faktor. Chce to pevné nervy a také trochu štěstí! V zásadě je totiž třeba akcie nakupovat když „většina“ ostatních prodává , neboť v ten moment již tituly bývají značně podhodnocené a za nějaký čas opět výrazně porostou. A opačně , je třeba prodávat , když „většina “ ostatních nakupuje. V tu dobu již tituly bývají značně vysoko a lze očekávat pravděpodobný pokles.
Pokud máte stejný pocit jako my , že akcie jsou pro Vás to pravé a rádi byste se poradili s někým , kdo investování rozumí a dobře Vám poradí , domluvte si s námi schůzku nebo nám napište.
Těšíme se na spolupráci s Vámi. Email:akcie-komodity@seznam.cz

Poznámka: Neprodáváme finanční produkty. Věnujeme se výhradně poradenství v oblasti investic do akcií a komodit.

1:23 dop.  

Okomentovat

<< Home